Ijzermaeltocht 12 nov 2023

 De Gruun Zipkes  (WSVL 1062)

Op de IJzermaeltocht van 12 november is er heel wat keuzeaanbod aan parcours. Zoals steeds is gekozen voor veel onverharde wandelwegen met een ruim aanbod tussen natuurgebieden, bosgebieden, boomkwekerijen en landbouwvelden en –weiden. De meeste parcours zijn voor het overgrote deel onverhard. Bij nat weer of een natte periode is degelijk schoeisel een aanrader….

Aanbod rond Westmeerbeek

5 km en        : Voornamelijk verharde maar rustige straten, gemakkelijker voor rollend materiaal zoals rolstoel en buggy. Enkel dit parcours is rolstoelvriendelijk.

8 km: door natuurgebied Het Goor en Asbroek. Met stukje Grote Nete en kasteelpark van Hof ter Borght. Het Goor en Asbroek zijn gekend voor de unieke planten die er voorkomen, de natuurgebieden zijn in het beheer van Natuurpunt. Het park van kasteel Ter Borght wordt beheerd door Kempisch landschap

6 km: is een verkorte versie van de 8km, op deze afstand komt men niet in het natuurgebied Asbroek.

Op de afstanden van 8 en 6 km is geen rustpost voorzien.

Tussen Westmeerbeek en Heultje. (deelgemeente vanWesterlo)

Samen met de 6 en 8 km vertrekken de afstanden van 12 – 15 en meerdere lange afstanden  vanuit de startzaal richting Grote Nete. Op de netedijk splitsen de parcours. De 6 en 8 km stappers volgen rechts (stroomopwaarts) de andere afstanden volgen links tot aan de IJzeren Brug, de spoorwegbrug van de oude spoorlijnverbinding tussen  Aarschot en Herentals. Hier steken we de brug over en volgen direkt de rechteroever stroomopwaarts  om via kleine paadjes door boomkwekerijen en landelijke wegen door bos en open terrein de dorpskern van Heultje te bereiken. Rusten kan in de plaatselijke  parochiezaal, een natje en een droogje zijn verkrijgbaar en sanitair is in prima staat. De langere afstanden maken een lus rond Heultje dorp via een stuk van de oude spoorlijn, het riviertje De Wimp en landbouwgebied en komen zo een tweede keer aan de rustpost. Na de rust: terug richting Westmeerbeek. 12km stappers komen door een boomkwekerij, de 15km stappers wandelen door het mooie natuurgebied Schaapswees. In Ritseldonk komen beide parcours weer samen en volgen de Grote Nete stroomafwaarts tot aan de brug en steken hier de Nete weer over. We zijn dan terug in Westmeerbeek, de startzaal bereik je na 500 meter. Geniet hier nog van het aanbod en vertel ons over hoe schoon je hebt kunnen wandelen en genieten van de natuur volop in herfsttooi.

Mogelijke combinaties:

Er zijn tal van combinaties mogelijk. Zo zijn er afstanden van 5 – 6 – 8 – 12 – 15 – 20 – 23 – 26 en 30 km, maar creatieve wandelaars kunnen nog andere combinaties samenstellen.

Catering

In de vertrek- en aankomstzaal en op de rustplaats is er een uitgebreid aanbod van natjes en droogjes aan democratische prijzen. Onze helpers staan er ter uwer beschikking.

 

Het parcours team.

 


Afdrukken   E-mail

Publish modules to the "offcanvs" position.