nieuwsbrief

 

Wandelinfo november 2023

Met deze zending krijg je de voorlaatste info van dit jaar

Spijtig genoeg beginnen we deze info met  droevig nieuws.

Immers op 26 oktober overleed Eddy Van Rompaey, al enkele

jaren lid van onze club en “ne goeie stapper” geweest, ondanks

zijn mindere gezondheid  (jongdementie) . We kenden Eddy

ook van het VRT programma “Restaurant Misverstand” waarin

hij de beenhouwer was en iedereen een “goei stukske vlees”

aanraadde. Op de afscheidsviering waren de leden van onze

club talrijk aanwezig en dat heeft ons allemaal veel deugd

gedaan, ook de familie van Eddy heeft dit zeer gewaardeerd.

 

 

Wandeldag 12 november

Organisatorisch zijn we voor deze wandeldag volledig klaar. De parcours liggen al langer vast, de taakverdeling voor binnen- en buitenwerk staat op punt, de aankopen en bestellingen zijn lopende. We kijken wel met een bang hartje uit naar de weersomstandigheden. De overvloedige regenval van de laatste dagen zorgt hier en daar voor wateroverlast en daardoor dreigen stukken van bepaalde parcours slecht begaanbaar te worden en dienen we op sommige plaatsen een alternatief te vinden. Het team “parcoursbouw” is druk bezig om het parcoursaanbod zo goed mogelijk te behouden en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.                                           Een goede raad: voorzie u van “goei schoeisel” als je komt wandelen…..

De personen die een Walking in Belgium besteld hebben, kunnen deze die dag afhalen op het secretariaat in de vertrekzaal!!

Laatste wandeling van het jaar:  

De datum weet je nog wel hé, donderdag 28 december, locatie: het voetbalterrein in de Beekstraat. De uitnodiging met alle nodige informatie ontvang je later in een aparte info.

Aan de deelnemers bezorgen we op die dag de nodige documenten voor het volgende kalenderjaar zoals daar zijn: het mutualiteitsattest, het bewijs van betaling, de voorlopige planning 2024……. Anderen krijgen deze documenten begin van het nieuwe jaar.

 

Busuitstap

Het team “Reizen” heeft al een bus-uitstap op punt gezet, dat wordt dan onze eerste activiteit in het nieuwe jaar. We maken op zondag 28 januari een dagtrip naar Oostduinkerke en nemen er deel aan de wandeldag van de Nieuwpoortse Wandelclub. De uitnodiging met alle informatie sturen we met de zending van december maar wat je al zeker dient te weten: de deelnameprijs die de deelnemers betalen is uitsluitend voor het avondeten. De club betaalt de kostprijs van de bus en het inschrijvingsgeld van de wandeltocht + een basisconsumptiebon. Toch een mooie geste, niet??

Compostela

Nog een nieuwtje over onze tocht naar Compostela. Veel gestapt, +/- 190 km. Voor deze tocht was er sponsor mogelijkheid tvv de Alzheimerliga. Vele vele mensen  zijn hier op ingegaan en

hebben een steentje (euro) bijgedragen om dit werk mee te ondersteunen. Vandaag, 1 november staat de teller op (afgerond) 4100€. De rekening wordt eerstdaags afgesloten en op 24 november wordt het geld officieel overgedragen naar de Liga.  Dank aan iedereen die hier mee toe bijgedragen heeft.

                      De Compostelastappers: Leen, Fons, Marleen, Fin, Lief, Marc, Frans, Jan, Ivo.

Lidgeld 2024

Denk er aan: lidgeld dient betaalt te zijn vóór 15 december. Vandaag heeft reeds 1/3e van de leden het lidgeld betaald. Goe gewerkt mensen, danku

 

 

Een mopje

Een huisarts belt in een weekend een loodgieter met de vraag of hij direct wil komen, want hij heeft water in de kelder. De loodgieter probeert de huisarts af te wimpelen en vraagt of dat niet kan wachten tot maandag. Maar de huisarts staat erop dat de loodgieter direct komt. Daarop zegt de loodgieter toe om direct te komen. Bij de huisarts aangekomen neemt deze hem mee naar de kelder, doet de deur open en de loodgieter ziet inderdaad dat de kelder vol water staat. De loodgieter vraagt de huisarts of die een paracetamol voor hem heeft. De huisarts gaat niet begrijpend een paracetamol halen en geeft deze aan de loodgieter. De loodgieter gooit de paracetamol in het water en zegt tegen de huisarts: 'Ik ben weer weg, als het maandag niet over is moet je me bellen'...

 

 http://www.degruunzipkes.be https://www.facebook.com/DeGruunZipkes

Publish modules to the "offcanvs" position.