nieuwsbrief

 

 

Wandelinfo juli 2022

Busreis 7 augustus

Op 7 augustus maken we een mooie uitstap naar Knokke waar we deelnemen aan de wandeldag van de wandelclub WNZB. Een unieke natuurwandeling langs het strand rondom het Zwin en de Zwinmonding, door het natuurreservaat De Zwinduinen en -polders. De 6 km gaat tot het Koningsbos. De langere afstanden 10 – 15 – 21 km gaan tot het Zwin.

In de namiddag is er vrij bezoek aan het mooie stadje Sluis waar ook het avondmaal geserveerd wordt in restaurant Molenzicht.

We voorzien 2 opstapplaatsen: Westmeerbeek kerk om 7u en café De Kruk om 7u10. Parkeergelegenheid in Westmeerbeek in de buurt van de kerk en aan De Kruk zijn een aantal alternatieve parkeerplaatsen.

Deelnameprijs daguitstap: 30€/persoon. Inbegrepen: busreis, inschrijving bij WNZB en avondmaal.

Reële kost per persoon op basis volle bus: bus 10€, inschrijving 1,50€, eten 31€.

Inschrijven voor 1 augustus. Capaciteit bus: 78 personen en vol=vol. Bij annuleren  van de inschrijving is er geen terugbetaling, als er geen vervanger is

De uitnodiging met alle nuttige inlichtingen wordt apart verstuurd, hou uw mailbox in de gaten..

Enkele belangrijke datums

Nu de corona maatregelen zo goed als opgeheven zijn (we blijven echter voorzichtig) kunnen we opnieuw een aantal initiatieven op het getouw zetten. Zo voorzien we de volgende aktiviteiten in de loop van dit jaar:

         Zaterdag 16 juli de jaarlijkse barbecue

         Zondag 7 augustus bus-uitstap naar Knokke

         Zaterdag 17 september verjaardagsfeest

         Zondag 6 november onze grote wandeldag

         Donderdag 29 december de laatste wandeltocht van het jaar.

Ten gepaste tijde krijg je voor elke aktiviteit de nodige informatie, belangrijk voor u is dat je de datums nu al kunt aanstippen in uw agenda.

Even dit: uniform = sterker merk.

Niks is verplicht maar toch even dit: door onze mooie opvallende groene kledij zijn we voor de rest van de Vlaamse wandelwereld zeer herkenbaar. In onze boetiek hebben we heel wat in voorraad zoals polo’s en T-shirts in alle maten en dit in mannen- en vrouwensnit. Vesten en fleece’s  behoren ook tot het assortiment. En onze herkenbare petten, het eerste exemplaar van zowel zomer- als winterpet krijg je gratis bij uw aansluiting bij de club als nieuw lid.

Herkenbare kledij maakt ons sterker en als drager kies je wel voor een mooi, sterk en duurzaam stuk kledij. De prijs houden we zo laag mogelijk, we steken er zelfs nog een beetje aan toe… Info en afspraak van onze boetiek: Robert Albert, 016/ 69 95 06

 

4daagse van de IJzer: ook dit jaar wordt er door de gemeente Diksmuide geen kamp voorzien, zodoende hebben we opnieuw contact genomen met camping Zomerzon in Lombardsijde. Wie interesse heeft om eens deel te nemen aan deze 4daagse geeft mij een seintje. Er wordt gestapt van 23 tem 26 augustus.  Er zijn nu reeds 20 geïnteresseerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OPGEPAST!!!

Als je dit ergens tegen komt, in je tuin of in of op de heide.  Maar ook in een grasveld of in struiken of bomen. Dan heb je een nest met eitjes van de teek gevonden. Het lijkt op een rijpe braam maar deze kan je beter  vernietigen, verbranden of verpletten  want de hoeveelheid nieuwe teken is bizar.

Tekennesten: pas op!  Zie afbeelding hieronder: